понеділок, 7 липня 2014 р.

Меджліс кримськотатарського народу остаточно вирішив не співпрацювати з російськими окупантами


07 липня 2014, 08:21
 
Меджліс кримськотатарського народу скасував квітневе рішення про делегування своїх представників до органів кримської влади. Чиновникам, які зайняли тоді посади в самопроголошеній "Раді міністрів Криму", рекомендовано негайно покинути обіймані посади. 

Відповідне рішення було прийнято під час виїзного засідання Меджлісу, яке проходило в Генічеську на Херсонщині 4-5 липня, пише "15 минут".

Нагадаємо, 1 квітня 2014 Меджліс рекомендував на посаду першого заступника голови Ради міністрів Криму бізнесмена, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова, а на місце голови Республіканського комітету з міжнаціональних відносин і справ депортованих громадян – заступника глави Меджлісу Заура Смирнова.

"Направлення цих двох наших співвітчизників для вирішення практичних питань облаштування кримських татар не означає визнання політичних, правових, культурних та інших змін, які зараз відбуваються в Криму", – заявив тоді голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Однак вже 28 травня окупаційна "Державна рада Республіки Крим" на своєму пленарному засіданні звільнила Ленура Іслямова з посади виконуючого обов’язки заступника голови Ради міністрів Криму.

"Враховуючи те, що спроби налагодити робочу співпрацю з владою не вдалося, Меджліс вирішив скасувати квітневе рішення про делегування своїх представників у владу і рекомендувати цим людям (один з яких вже звільнений) покинути займаний пост. Рішення звичайно ж залишається за самим чиновником", – розповів заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

У ході засідання також обговорювалося питання про невизнання легітимності Держради Республіки Криму і, відповідно – неможливість брати участь у його роботі (зараз в Держраді, як відомо, залишаються кілька депутатів, обраних до кримського парламенту за списком об’єднання "Курултай-Рух"). При цьому персональні рішення про зняття повноважень знову-таки пропонувалося залишити на совісті самих депутатів.

Він також зазначив, що рішення Меджлісу про неучасть у майбутніх виборах в Держраду Криму залишається в силі, і переглядати дану позицію не планується.

Меджліс також прийняв рішення приступити до підготовки проведення чергового Всесвітнього конгресу кримських татар. Для цього була створена робоча група, яку очолили Рефат Чубаров і народний депутат України Мустафа Джемілєв. Дата, місце проведення, а також порядок денний конгресу будуть визначені пізніше.

Раніше повідомлялось, що голову Меджлісу народного депутата Рефата Чубарова росіяни не пустили на територію Кримського півострова.
Останнє редагування Понеділок, 07 липня 2014
http://www.5.ua/ukrajina/item/388258-medzhlis-krymskotatarskoho-narodu-ostatochno-vyrishyv-ne-spivpratsiuvaty-z-rosiiskymy-okupantamy

    Немає коментарів:

    Дописати коментар