пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Заклик до кримців не брати участі у виборах до Державної Думи Росії

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу
Заклик до громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя, не брати участі у виборах до Державної Думи Росії.
«Ця процедура на території тимчасово окупованого півострова є нелегітимною і не буде визнана світовим співтовариством. Адже Крим є невід'ємною частиною України!»
З такою Заявою щодо проведення виборів до Державної Думи РФ звернулосьМіністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України
Міністерство попереджає, що громадяни, які будуть залучені до процесу як представники партій, члени територіальних виборчих комісій та спостерігачі, автоматично стануть порушниками норм міжнародного та національного права. Адже проведення виборів в Держдуму Російської Федерації на території Криму є незаконним, що підтверджується низкою документів.
«На тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму та м. Севастополь поширюється дія Конституції та законів України. Примусове автоматичне набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території, громадянства Російської Федерації не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України», - йдеться у заяві Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.
Що ж стосується дій окупаційної влади у Криму, то, згідно з Гаазьким положенням, держава-агресор зобов’язана поважати закони країни, територію якої вона окупувала, забороняється примушувати населення окупованої території присягати на вірність державі-окупанту, а права громадян повинні дотримуватися. Відповідно до Четвертої Женевської Конвенції про захист цивільного населення жодні міри примусу, ані морального, ані фізичного не повинні застосовуватися до осіб, які перебувають на окупованій території. Те ж саме стосується і примусу до участі у виборчому процесі.
Із повним текстом заяви Міністерства можна ознайомитись за посиланням:https://www.facebook.com/agentstvo.donbas/posts/1015789975201635

Немає коментарів:

Дописати коментар