вівторок, 23 липня 2013 р.

ВИСТАВКА «ШЛЯХ ЕБРУ» - У БАХЧИСАРАЇ


22.07.2013
У Меморіальному музеї Ісмаїла Гаспринського 25 липня 2013 буде відкрито виставку «Шлях Ебру», яка вже мала великий успіх в Кримськотатарському музеї мистецтв (м. Сімферополь). На виставці будуть представлені близько 40 робіт майстрів Ебру - Лілі Абдурешітовой (м. Конья, Туреччина) і Сакіне Бейтуллаевой (м. Париж, Франція). Ці майстри стали першими з Криму, хто пройшов навчання у авторитетних сучасних майстрів-«ебрузен» Туреччини - Садреддіна Озьджімі і Хікмета Барутчугіля.
ЕбруМистецтву ебру - близько 600 років, цей вид водяній живопису відомий ще з XV століття в Східній Азії, як мистецтво декорування паперу. Особливість ебру полягає в тому, що приготовані з натуральних компонентів фарби пензликом, зробленої з гілочок троянди і кінського волоса, наносяться на воду, далі спеціальним інструментом - «біз» виконуються орнаменти і квіти на поверхні води, потім весь малюнок переноситься на папір або тканину. У мистецтві ебру з'єдналися чистота води, феєрія фарб, гармонія кольорів, фантазія людини, єдність і велич Творця, досконалість створеної ним природи. З моменту зародження ідеї і до її реального втілення ебру постає як одна з форм містичного прояви загадковості світобудови.
Виставка працюватиме до кінця вересня. Відвідування виставки без майстер-класу входить у вартість загального квитка Меморіальний музей ім. І. Гаспринського. У рамках виставки планується проведення майстер-класів з живопису на воді - ебру. Відвідувачі матимуть можливість створити ебру своїми руками і понести його з собою на пам'ять.
Майстер-класи будуть проводитися протягом першого тижня - кожен день без вихідних з 11.00 до 16.00, далі - за попереднім записом. Вартість майстер-класу - +40 грн.
Телефони для довідок та запису:
(06554) 47774, 0662564732                                                                        http://bikz.org/blog/2013/07/22/vystavka-put-ebru-% E2% 80% 93-V-baxchisarae /

Немає коментарів:

Дописати коментар