пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

КРИМ НАШ І ПЛАТА ЗА ЦЕ

Вношу ясність у постійно мусовану тему про великі російські кримські зарплати. Правда такова. 
1) Тим хто займає мало-мальські керівну посаду - оклади збільшено в рази, іноді до 10. Росгос-во справді дуже пілкується про кожного дрібного бюрократа, бо вони - її становий хребет. Якщо в людини є бодай п'ять-шість підлеглих, значить він відповідальний за обліко моралє ціх підлеглих, за те як вони голосують, чи пишуть вони щось в соцмережах, чи мають аусвайси і за багато іншого. Але й здеруть три шкури, якщо щось не так. От тільки, кримчан на нові керівні посади не дуже-то й призначають - щоб отримати нову, а навіть утримати стару посаду, треба винести справжній супермарафон із невпинного вилізування жопи Путіну, Ерефії, начяльству, гербу, гимну, всьому, і постійно імітувати собачі звуки за першої-ліпшої згадки про Україну, Америку, Європу. Природа показує, що кримнаші старанні учні але континентальні москалі все ж легко затикають їх за пояс, бо стажувалися разів у двадцять довше і частіше. 
2) Тим хто займає некерівні державні посади - так званий класичний бюджетник - зарплатню не підняли, підняли "добавку". Добавка - це сумма яка щомісячно нараховується, АБО не нараховується, персоні і колективу, за те що він не має взискань. Практично, це добавка за лояльність, і вище описаний марафон тільки в мініатюрі: достатньо просто помалківать і ківать. Проте, добавку не гарантують. Її можуть виплатити, а можуть - ні, що часто і робиться через фінансові труднощі. Начяльство може прибавити цю добавку собі, якщо в них у свою чергу хтось зняв добавку; або послати всю суму як добровільний внесок на ДНР, на референдум Шотландії, на допомогу младенцям Каталонії чи просто слямзити собі в кишеню.
3) Тим хто в силовій службі - переважно по пункту 1, тому що поліцейський, фесебешний каратель або податковець мислиться Росгос-ом саме як дрібний начальник і становий хребет. Приміром, дільнічий - начальник над населенням своєї дільниці, куратор фесбешні - начальник на ввіреними йому рекетірами, наркоділерами чи терористами.
4) Що стосується військових, то їх із зарплатнею навпаки обрізали. Виглядає це таким чином: припустимо, раніше ви отримували 30 тисяч і ще матеріальних благ на значно більшу сумму - одяг, пайок, лікування, навчання себе і дітей, комунальні пільги. Тепер вам урочисто піднімуть зарплату на 10 тисяч і скасовують всі пільги. Цей трюк пророблено і з "зеленими чоловічками", і з чорноморським флотом, і в особливо цінічній формі - із тими нещасними зрадниками, які перейшли на бік окупанта під час виконання бойових завдань.

Немає коментарів:

Дописати коментар